Burgemeester Vorst dreigt met sluiting gevangenis

Burgemeester Vorst dreigt met sluiting gevangenis

De burgemeester van Vorst, Marc-Jean Ghyssels (PS), heeft maandagavond laten verstaan dat hij niet zal toestaan dat er in de plaatselijke gevangenis drie gedetineerden in een cel zitten. De burgervader dreigt er zelfs mee de gevangenis van Vorst te laten sluiten. Uit een overleg met de vakbonden en leden van de commissie van toezicht op de gevangenis van Vorst leerde Ghyssels dat de gevangenis in de huidige toestand gesloten zou moeten worden en dat de fysieke integriteit van de bezoekers en gedetineerden in het gedrang is.

Bovendien gaat de burgemeester de opdracht geven aan de politie om vanaf 10 mei geen nieuwe gedetineerden meer binnen te brengen in de gevangenis in geval van overbevolking. De burgemeester belooft ook in te grijpen als er drie gevangenen een cel moeten delen.

Verder dreigt Ghyssels er zelfs mee de gevangenis te sluiten als de overheid niet ingrijpt. “Ik hoop dat de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken, die ook de Regie der Gebouwen in zijn portefeuille heeft, hun verantwoordelijkheid nemen”, zegt Ghyssels.

Nochtans zijn “de eerste minister, de minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Justitie helemaal geïnformeerd over de erst van de situatie in Vorst”, besluit Ghyssels.

bron: Belga