Amerikaanse peuters schoten dit jaar al minstens 23 mensen neer

Amerikaanse peuters schoten dit jaar al minstens 23 mensen neer

Peuters (kinderen van 1 tot 3 jaar) hebben dit jaar al minstens 23 mensen neergeschoten in de Verenigde Staten. Dat meldt de Amerikaanse krant The Washington Post maandag. In dezelfde periode vorig jaar waren er nog maar achttien schietincidenten met peuters geteld. In de grote meerderheid van de gevallen schieten de peuters per ongeluk zichzelf neer. Dat gebeurde dit jaar al achttien keer, negen kinderen overleden daarbij aan hun verwondingen. In de overige vijf gevallen vuurden de peuters ongewild op anderen: daarbij lieten twee mensen het leven.

Vorige week nog schoot een peuter zijn moeder neer in Milwaukee, in de staat Wisconsin. Het kind had op de achterbank van de wagen een pistool gevonden en vuurde per ongeluk op zijn moeder, die aan het stuur zat. De 26-jarige vrouw was op slag dood.

Schietincidenten met peuters doen zich het vaakst voor in de staat Georgia: sinds januari 2015 waren er al minstens acht dergelijke incidenten. De staten Texas en Missouri delen een tweede plaats met elk zeven incidenten, in Florida en Michigan waren dat er zes.

De organisatie Everytown for Gun Safety, die ijvert voor een strengere wapenwet in de Verenigde Staten, telde dit jaar al 77 incidenten waarbij kinderen jonger dan 18 jaar onopzettelijk iemand neerschoten.

bron: Belga