Werp een blik op je loopbaan met Ucare

“Het gaat er niet om wat je allemaal kan doen, wel wat je graag doet”

“Loopbaanbegeleiding is er niet alleen voor mensen die een specifieke vraag hebben rond hun carrière”, zegt Hanna Zawierucha, verantwoordelijke loopbaanbegeleiding bij Ucare.

“Het kan voor iedereen nuttig zijn om af en toe eens stil te staan. Het leven gaat bijzonder snel en misschien zijn er momenten in het leven waarop je een ander pad kan inslaan. Loopbaanbegeleiding biedt de unieke kans om alles eens te bekijken door een objectieve en ruimdenkende bril. We brengen vaak meer tijd door op het werk dan thuis. We focussen vaak op ons privéleven en hoe we daar meer energie uit kunnen halen, maar we vergeten dat het werk ook een bron van energie kan zijn.”

“Alles staat of valt met iets graag doen, dat is veel belangrijker dan wat je allemaal kan doen. Veel mensen die ik hier zie, vertellen mij uitgebreid wat ze allemaal kunnen, maar dat is vaak iets anders dan wat ze graag doen, terwijl dat net cruciaal is om je goed te voelen.”

“Zo heb ik hier een verkoper gehad die bergen geld verdiende en daarvoor weinig moest werken. Maar hij zat hier omdat hij vastzat en geen energie meer kon opbrengen voor zijn job. Voor hem was het ook eerder een gevecht met zijn omgeving, want als hij tegen vrienden en familie vertelde dat hij zijn job niet graag deed, was de reactie overal: “Wat bezielt je? Zo’n job en zo’n luxeleven en dan nog niet gelukkig zijn?” Maar het is niet omdat je goed kan verkopen, dat je dat ook graag doet. Uiteindelijk heeft die man na de begeleiding voor een job gekozen waar hij ook zijn handen moest gebruiken en niet enkel moest verkopen. Hij doet dat nu nog altijd en is nog altijd gelukkig dat hij de switch heeft gemaakt.”

Waarden
“Het waardenpatroon is ook heel belangrijk. De waarden die jij belangrijk vindt, moeten aanwezig zijn in de organisatie waarvoor je werkt. Als dat niet het geval is, dan loopt het vast. We merken vaak dat als er iets knelt bij mensen, dat het dan niet zozeer gaat over hun competenties, maar wel over waarden. Als de organisatie bijvoorbeeld niet laat weten wat hun intenties zijn, wat de missie is, dan kan die job nog zo fijn zijn, maar dan kan je dat niet volhouden. Je kan daar vaak niet echt de vinger op leggen want je zit in dat stramien en je werkt maar door. Maar je voelt wel dat er iets knaagt en dan helpt het wel als je zo een oefening doet.”

“De waarden die jij belangrijk vindt moeten ook aanwezig zijn in de organisatie waarvoor je werkt. Als dat niet het geval is, dan loopt het vast.

Huiswerk
“We gaan altijd eerst luisteren en wat ruimer gaan kijken. Mensen focussen vaak op ‘het probleem’ en zien daardoor alle andere goede dingen niet meer. We zorgen voor een heldere blik. We starten met een wit blad en kijken waar ze nu staan. Dat is het vertrekpunt. Ze krijgen een huiswerkmap mee als leidraad voor het zelfonderzoek: waar zitten mijn competenties, wat zijn mijn talenten? Ze kunnen daarbij ook hun omgeving betrekken en ’s avonds op een terras dat met hun partner bespreken. Zo ontstaat er een duidelijker beeld waarmee we aan de slag gaan.”

“De resultaten hangen af van de specifieke situatie. In het ene geval zal dat de begeleiding en ondersteuning naar een andere job zijn, maar dat hoeft niet altijd zo. Het kan evengoed een verdieping zijn in de huidige job met wat aanpassingen. We streven er altijd naar dat de mensen opnieuw leren de positieve dingen te zien.”