Wat gaat Obama doen als zijn presidentschap erop zit?

Uit een humoristisch filmpje naar aanleiding van het jaarlijkse White House Correspondents’ Dinner, dat zaterdagavond plaatsvond, blijkt dat de Amerikaanse president geen flauw idee heeft hoe hij zijn dagen zal vullen als gewone burger. Op het diner wordt er elk jaar de draak gestoken met tal van politici. Presidentiële zelfspot is daarbij niet uit den boze.

Barack Obama’s tweede en laatste ambtstermijn zit er bijna op. Hij kondigde aan dat hij nog minimum twee jaar in Washington DC zal verblijven, maar dat verveling op de loer ligt. Vice-president Joe Biden doet enkele voorstellen die Obama moeten aanzetten om niet in een zwart gat te vallen.

De president biedt zich aan als basketbalcoach van de Washington Wizards, maar wordt promt afgewezen. Vervolgens wil hij voor een nieuw motorrijbewijs gaan, maar de receptioniste trekt de geboorteacte van Obama in twijfel. Er wordt geëxperimenteert met Snapchat en echtegenote Michelle raakt bezorgd, omdat de president heel de dag op zijn smartphone zit te tokkelen.

Aan het einde van het filmpje is de eerste Amerikaanse president met Afrikaanse roots samen te zien met een snikkende John Boehner, voormalig woordvoerder van het Witte Huis, terwijl ze Toy Story kijken in de bioscoop. Samen mijmeren ze over hoe Obama opnieuw zijn favoriete kledij zal kunnen dragen en ’s middags al een biertje kan nuttigen. De video kreeg de toepasselijke naam ‘Couch Commander’.

Foto AFP / M. Kamm

Video YouTube