Liesbeth Homans en Geert Bourgeois zetelen in jury Mister Gay Belgium

Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister voor Gelijke Kansen Liesbeth Homans (beiden N-VA) zullen zetelen in de jury van de Mister Gay Belgium-verkiezing. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De nieuwe Mister Gay Belgium wordt op zaterdag 28 mei 2016 verkozen in het Elckerlyc Theater in Antwerpen.

Organisatoren Bram Bierkens en Ivan Denis gaan voor het vierde jaar op rij op zoek naar “een ambassadeur van en voor de holebigemeenschap, een jonge man met uitstraling, een sterke persoonlijkheid en iemand die vooral gebeten is door de Vlaamse, Belgische en internationale LGBT-thematiek (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender)”.

Twaalf finalisten zullen strijden om de 22-jarige Skelte Willems op te volgen, die vorig jaar zijn overwinningsjerp mocht ontvangen van premier Charles Michel (MR). Op 9 mei brengen ze alvast een bezoek aan het kabinet van minister Homans, om hun campagne en thema uitgebreider toe te lichten. Eerder was Bart De Wever (N-VA) al jurylid bij de verkiezing van de mooiste homoman van België .

Homans en Bourgeois worden in de jury bijgestaan door onder meer Marcel Vanthilt, Kürt Rogiers, Dina Tersago, Els de Schepper, Joyce De Troch, Lesley-Ann Poppe, Herman Verbruggen, Dana Winner, Peter Van Asbroeck, Kelly Pfaff, Leen Dendievel, Vincent Banic, Miriam Jacques en Bart Kaëll.

De winnaar van Mister Gay Belgium zal ons land vertegenwoordigen tijdens de verkiezing van Mr. Gay World.

Foto Belga / N. Maeterlinck