WK-leider Rosberg is opnieuw ongenaakbaar

door
Belga
Leestijd 1 min.

WK-leider Nico Rosberg (Mercedes) heeft zondag in Sotsji de Grote Prijs Formule 1 van Rusland, de vierde WK-manche van het seizoen, op zijn naam geschreven. De Duitser, vanaf de pole vertrokken, blijft zo het WK domineren, na zijn zeges in de GP's van Australië, Bahrein en China. Als ook vorig seizoen meegeteld wordt, zit Rosberg al aan zevende opeenvolgende GP-zeges. Rosbergs teamgenoot en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton vertrok pas als 10e, maar dankzij een fraaie inhaalrace werd de Brit nog tweede. Ook Kimi Räikkönen (Ferrari) mocht mee het podium op.

Voor Sebastian Vettel was de GP van Rusland snel voorbij. De Ferrari-piloot, zevende op de startgrid, werd in de tweede bocht achteraan geraakt door de Red Bull van de Rus Daniil Kvyat. Daardoor botste de Duitser tegen Kvyats teammaat Daniel Ricciardo, waarna de viervoudige wereldkampioen tegen de muur strandde. Max Verstappen (Toro Rosso) viel na 34 ronden uit met een probleem aan de motor.

In de WK-stand loopt Rosberg (100 ptn) verder uit op Hamilton. De Duitser heeft nu 43 punten voorsprong op zijn ploegmaat. De Grote Prijs van Spanje is de volgende afspraak op de F1-kalender. Die GP gaat op 15 mei door op het Circuit de Catalunya in Montmelo nabij Barcelona.

bron: Belga