Vier appartementen in Brasschaat onbewoonbaar na brand

In Brasschaat heeft het zondagmorgen gebrand in een appartementsgebouw op de Bredabaan. Een vijftiental mensen werd geëvacueerd. De bewoonster van de flat waar de brand uitbrak, werd met een rookintoxicatie naar het ziekenhuis gebracht. Vier appartementen zijn onbewoonbaar. Dat werd vernomen bij de lokale politie en de brandweer van Brasschaat. De brandweer kreeg rond 7 uur de melding binnen van rookontwikkeling in een gang van het bewuste gebouw. “Toen we ter plaatse kwamen, bleek het om een felle brand te gaan in een appartement op de eerste verdieping. De bewoonster had zichzelf al in veiligheid gebracht, maar liep wel een rookintoxicatie op”, zegt brandweercommandant Koen Van der Zwalm.

Een vijftiental bewoners werd geëvacueerd, van wie twee met de ladderwagen langs het raam. Ze werden opgevangen in een bakkerij en daarna overgebracht naar de brandweerkazerne van Brasschaat.

De bluswerken namen een vijftal uur in beslag. De Bredabaan bleef zo lang afgesloten voor het verkeer. “Het appartement op de eerste verdieping brandde volledig uit. Wat het vuur veroorzaakt heeft, wordt nog onderzocht. Drie aanpalende appartementen liepen rookschade op. Ze werden alle vier onbewoonbaar verklaard”, zegt Van der Zwalm.

bron: Belga