Vertrekhal Brussels Airport heropend: “signaal van vertrouwen”

Vertrekhal Brussels Airport heropend: "signaal van vertrouwen"

De heropening van de vertrekhal van Brussels Airport na de aanslagen van 22 maart is een signaal dat de luchthaven stilaan terugkeert naar een normale situatie. “Dat is belangrijk om het vertrouwen van passagiers, bedrijven, investeerders en buitenlandse toeristen te herstellen”, zo zei de top van de luchthavenuitbater zondag. “Veertig dagen geleden was een duistere, donkere dag omdat het terrorisme had toegeslagen”, zei Marc Descheemaecker, de voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airport, tijdens een korte openingsceremonie voor de grotendeels herstelde vertrekhal. “De snelle hervatting van de activiteiten in de vertrekhal geeft blijk van onze wil, niet om recht te krabbelen na de aanslagen, maar om recht te springen, sterker dan ooit tevoren.”

“De activiteiten heropstarten was een prioriteit vanaf de eerste dag na de aanslagen”, voegde luchthaven-CEO Arnaud Feist toe. Dat gebeurde twaalf dagen na de aanslagen via een tijdelijke check-inconstructie. “Nu volgt een nieuwe stap in de heropbouw van Brussels Airport: vanaf vandaag kunnen we 80 procent van de capaciteit van vroeger verzekeren.”

Feist hoopt in juni opnieuw op volle capaciteit te kunnen draaien, als de vertrekhal volledig hersteld is. Tot dan blijft de tijdelijke check-in ook operationeel. De luchthavenuitbater denkt ondertussen al na over “the terminal of the future”, een moderniseringsoperatie voor de vertrekhal die binnen een jaar of twee zou plaatsvinden. “Die moet ertoe bijdragen dat Brussels Airport een van de beste luchthavens van Europa blijft”, klonk het.

bron: Belga