“Ondanks stadionverbod toch wedstrijd bijgewoond”

Ondanks stadionverbod toch wedstrijd bijgewoond

Tijdens de match Antwerp-Eupen van zaterdagavond zouden een aantal hooligans met een stadionverbod er toch in geslaagd zijn om het Bosuilstadion te betreden. Dat zegt Robert Vinck, voorzitter van de Federatie Antwerp Supporters. Hij pleit ervoor om hooligans te laten werken voor hun club, omdat een stadionverbod volgens hem toch niets uithaalt. “Je kan iemand wel een stadionverbod geven, maar zo lang er in tweede klasse geen tickets op naam worden verkocht en je je niet moet identificeren als je het stadion betreedt, gaat dat weinig uithalen”, zegt Robert Vinck.

Hij vindt dat hooligans beter een soort van werkstraf krijgen. “Wat ze afbraken, terug zelf laten opbouwen. De harde kern wat respect bijbrengen voor hun club, zodat je een mentaliteitswijziging teweeg brengt”, aldus Vinck.

Volgens Vinck waren het trouwens niet alleen hooligans van Antwerp die zaterdag de boel op stelten hebben gezet, maar waren er ook harde kernen van andere clubs naar de Bosuil afgezakt met de specifieke bedoeling om rel te schoppen.

bron: Belga