Manchester United stelt titelfeest Leicester City uit

door
Belga
Leestijd 2 min.

Leicester City is er zondag op bezoek bij Manchester United niet in geslaagd de eerste landstitel in de clubgeschiedenis te vieren. De troepen van Claudio Ranieri moesten daarvoor op de 36e speeldag van de Premier League winnen op Old Trafford, maar het werd 1-1. Manchester United opende al na acht minuten de score via Anthony Martial, die het leer door de benen van Kasper Schmeichel binnen duwde. De 'Foxes' reageerden 10 minuten later. Aanvoerde Wes Morgan kopte na een vrije trap de 1-1 tegen de netten. Marouane Fellaini, die een basisplaats kreeg van Louis van Gaal, liet zich daarna in negatieve zin opmerken. In duel met Robert Huth, die aan zijn haar trok, deelde de Rode Duivel een elleboogstoot uit.

Na de rust werd er niet meer gescoord. Fellaini werd een kwartier voor affluiten gewisseld voor Ander Herrera. Leicester, nog steeds zonder de geschorste Jamie Vardy, werkte de slotminuten met 10 man af na een tweede gele kaart voor middenvelder Daniel Drinkwater.

Leicester moet dus nog geduld uitoefenen voor de apotheose van het nu al legendarische seizoen. Als Tottenham maandag op bezoek bij Chelsea niet wint, is de titel een feit. Op de voorlaatste speeldag ontvangt Leicester Everton, een week later trekt het naar Chelsea.

In de stand telt Leicester (77 ptn) met nog twee speeldagen te gaan acht punten voorsprong op eerste achtervolger Tottenham, dat maandag dus nog in actie komt. Manchester United, nog in de running voor de Champions League-plaatsen, is vijfde met 60 punten.

bron: Belga