Langste openluchtcatwalk van Benelux in teken van culturele verdraagzaamheid

In Antwerpen hebben zondag 150 “straatmodellen” de nieuwste zomercollecties geshowd op de langste openluchtcatwalk van de Benelux. Het initiatief stond in het teken van culturele verdraagzaamheid met modellen die meer dan vijftien verschillende culturen vertegenwoordigden. “We willen met deze actie aantonen dat samenhorigheid en verdraagzaamheid tussen verschillende culturen hand in hand gaan. Met de langste openluchtcatwalk van de Benelux willen we mensen opnieuw verenigen door hen aan een gezamenlijk project te laten werken”, zegt Linda Cloots, winkelstraatmanager van vzw Meir/Beleef Antwerpen.
De catwalk, die 1,5 kilometer lang was, bestond uit een 100 procent recycleerbare rode loper die over de Meir liep, van de Teniersplaats tot aan de Groenplaats. De kledij en accessoires voor de modellen werden geleverd door de deelnemende winkels.
“De modellen werden uit meer dan zeshonderd kandidaten tussen 6 en 87 jaar gekozen. We wilden duidelijk maken dat de term ‘schoonheidsideaal’ relatief en subjectief is. Iedereen kan stralen op zijn of haar manier, ongeacht leeftijd, kledingmaat, huidkleur of culturele achtergrond”, zegt Filip Vandenbussche, zaakvoerder van Models On Stage.
Naast de langste openluchtcatwalk waren er op deze koopzondag nog andere initiatieven in de Antwerpse binnenstad, zoals schoonheidsbehandelingen in Grand Bazar Shopping en handenvrij winkelen in de Nationalestraat.

bron: Belga