Hoofdstad Burkina Faso schakelt over naar gedeeltelijke watervoorziening

De inwoners van Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, zullen vanaf volgende week slechts tijdens een gedeelte van de dag water ter beschikking hebben, zo heeft het ministerie van Water zaterdag meegedeeld. De regering hoopt zo de heersende waterschaarste het hooft te bieden.
“De regering heeft beslist om over te schakelen naar een wisselende watervoorziening van twaalf uur in de hoofdstad om het tekort aan drinkwater op te vangen”, zo zei de minister van Water en Zuivering Niouga Ambroise Ouédraogo aan de pers.
“Vanaf dinsdag gaan we een deel van de stad gedurende een bepaalde periode van water voorzien, om daarna het andere deel van de stad aan de beurt te laten”, zo legde het hoofd van de Rijksdienst voor Water en Zuivering uit.
De Burkinese hoofdstad van bijna twee miljoen inwoners kampt de laatste weken met een ernstig watertekort. Delen van de stad zaten soms drie tot vijf dagen zonder water, en dat bij temperaturen die kunnen oplopen tot 45 graden.
Het watertekort begon in 2013 en werd dit jaar nog verergerd door de extreme hitte en de bevolkingsaangroei. Burkina Faso is sterk afhankelijk van regenval, zowel voor de landbouw en veeteelt als voor de drinkwatervoorziening.

Bron: Belga