Eerste honderden reizigers checken in in heropende vertrekhal Brussels Airport

Eerste honderden reizigers checken in in heropende vertrekhal Brussels Airport

Op Brussels Airport checken zondagnamiddag de eerste passagiers in in de vertrekhal van de luchthaven, die gedeeltelijk opnieuw operationeel is na de aanslagen van 22 maart. Er zijn zondag drie vluchten gepland via de vertrekhal; vanaf maandag nemen 25 luchtvaartmaatschappijen er opnieuw hun intrek. De eerste vlucht met passagiers die in de vertrekhal incheckten, is er eentje van luchtvaartmaatschappij Jetairfly naar Palma de Mallorca, met een 160-tal passagiers aan boord. Die vertrekt normaal om 17 uur. Een kwartier later volgen twee vluchten van Brussels Airlines, naar Lissabon en Malaga.

In de gedeeltelijk heropende vertrekhal zijn 111 check-inbalies beschikbaar. De komende weken blijft ook de na de aanslagen opgerichte tijdelijke constructie (met nog eens 36 check-inbalies) operationeel. Brussels Airport kan zo de capaciteit opdrijven naar 80 procent.

Het is de bedoeling om tegen het begin van de zomeruittocht opnieuw alle passagiers te kunnen ontvangen in de vertrekhal zelf. Delen van het gebouw zijn nu nog afgeschermd, omdat er nog herstellingen moeten worden uitgevoerd.

bron: Belga