Buffett niet bang voor presidentschap Trump

Buffett niet bang voor presidentschap Trump

Wie de nieuwe president van de Verenigde Staten ook wordt, Donald Trump of Hillary Clinton, voor Berkshire Hathaway maakt het niet uit. Het investeringsbedrijf van multimiljardair en befaamd belegger Warren Buffett blijft het waarschijnlijk toch goed doen. Dat zei de 85-jarige Buffett dit weekend op de aandeelhoudersvergadering van Berkshire, een groot evenement waar jaarlijks tienduizenden beleggers op afkomen. Het ‘orakel uit Omaha’ staat bekend als een groot voorstander van Democraat Clinton. Maar als Republikein Trump de verkiezingen wint zal dat “niet het belangrijkste probleem” zijn, liet Buffett zijn toehoorders desgevraagd weten. “Ik denk dat Berkshire het goed zal blijven doen.”

Buffetts bedrijf zag de winst in het eerste kwartaal opnieuw flink oplopen, met 8 procent tot 5,6 miljard dollar (4,9 miljard euro). Over heel 2015 boekte Berkshire een recordwinst van ruim 24 miljard dollar.

Buffett staat al meer dan vijftig jaar aan de top bij Berkshire. Hij maakte er een groot zakenimperium van, met belangen in meer dan tachtig grote bedrijven, waaronder verzekeraars, banken, retailers en nutsbedrijven.

bron: Belga