Belgen in het buitenland - Michy Batshuayi verzekert Olympique Marseille met doelpunt van behoud

Olympique Marseille heeft zich zondag verzekerd van een verlengd verblijf in de Franse Ligue 1. Op het veld van Angers ging l'OM op de 36e speeldag met 0-1 winnen dankzij een doelpunt van Rode Duivel Michy Batshuayi, die de wedstrijd volmaakte. Batshuayi - randje buitenspel - rondde een fraaie aanval van Marseille knap af en maakte zo in de 24e minuut zijn zestiende competitietreffer van het seizoen. Dankzij de driepunter hoeft Marseille op twee speeldagen van het einde niet meer achterom te kijken. Batshuayi en co verzamelden 44 punten en kunnen niet meer bijgebeend worden door het nummer achttien Reims (36 punten). In de 88e minuut kreeg 'Batsman' wel nog een gele kaart, omdat hij tijd rekte. Daardoor is hij op de slotspeeldag bij rode lantaarn Troyes (14 mei) geschorst.

Op de 26e speeldag in de Russische Premier League heeft coach Frank Vercauteren met Samara een 0-1 zege geboekt op het veld van Terek Grozny. Jahovic, die Gianni Bruno op de bank houdt, scoorde het enige doelpunt in de 64e minuut. Jeroen Simaeys speelde het hele duel op het middenveld. Bruno verving de doelpuntenmaker in de 88e minuut. Dankzij de driepunter wendt Samara het degradatiespook wat meer af. In de stand zijn de mannen van Vercauteren op vier speeldagen van het einde tiende met dertig punten, zes punten boven de degradatieplaatsen.