1 mei – “Show us the jobs! “

De federale regering heeft de mensen gevraagd in te leveren, in ruil voor jobs. Maar die blijven achterwege, luidt op 1 mei de kritiek van Gents sp.a-kopstuk Freya Van den Bossche. “Show us the jobs! “, zei ze zondag tijdens haar toespraak op de Vrijdagmarkt. “‘Show us the money’, vroeg rechts enkele jaren geleden”, herinnerde Van den Bossche aan een quote van N-VA-voorzitter Bart De Wever. “John (Crombez) haalde meer dan 500 miljoen euro op uit SwissLeaks, maar vandaag hebben wij een vraag voor hen: show us the jobs! ” België zit bij de allertraagste groeiers van Europa, de prijzen zijn nergens zo hard gestegen als in ons land en de tewerkstelling is zelfs gedaald. “Mooie woorden betalen de rekeningen niet”, stelt Van den Bossche vast.
“Rechts” wil de mensen nu bovendien nog flexibeler, meer en langer laten werken, ging ze verder. “Vandaag is de dag dat we zeggen: niet met ons! De mensen doen werken op afroep en niet eens hun overuren betalen, dat is gewoon oneerlijk. Laat van u horen, verzet u. En samen zorgen we ervoor dat de 38 urenweek niet wordt afgeschaft! ”
Van den Bossche, tot 2014 Vlaams minister, was ook kritisch voor de Vlaamse regering-Bourgeois, die ze verwijt kinderbijslag af te nemen. “Niet onze zorg, zegt deze regering: ‘De mensen leven boven hun stand’. Vanwaar komt al die hardheid? Dat gebrek aan mededogen? ” Het zijn de socialisten die het opnemen voor zij die het minder goed hebben, besloot ze.

Bron: Belga