Eindelijk mooi lenteweer op komst

Halleluja. Na enkele druilerige weken, koude temperaturen en een winderig weertje is het mooie lenteweer eindelijk effectief in aantocht.

Vandaag is het vrij zonnig over het westen en midden van het land. Over het oosten en zuidoosten kan het nog wel enige tijd duren voor de zon doorbreekt. Tijdens de ochtenduren valt er zelfs nog wat lichte regen. Er staat een zwakke tot matige noordenwind. De maxima bedragen 11 graden dicht bij zee en in de Ardennen en ongeveer 14 graden elders. Deze avond en -nacht is het helder tot licht bewolkt. De minima liggen rond het vriespunt op de Hoge Venen en bedragen 2 tot 4 graden in de andere streken.

Morgen is het eerst vrij zonnig. Later verschijnt er geleidelijk meer bewolking en ’s avonds en tijdens de nacht naar dinsdag kan er wat regen vallen. Er waait een zwakke tot matige, aan zee later een vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima bedragen 14 graden aan zee en in de Ardennen en zowat 17 graden elders.

Dinsdag is het eerst bewolkt met tijdelijk nog kans op een bui. Nadien wordt het zonniger vanuit het westen bij zowat 14 graden. Van woensdag tot en met zondag blijft het droog met zonnige perioden.De middagtemperatuur stijgt van zowat 16 graden woensdag naar ongeveer 22 graden op vrijdag en in het weekend. Aan de kust en in de Ardennen is het koeler.

Foto Belga / T. Roge