Binnenkort kan je voor minder dan 70 euro naar Amerika vliegen

Voor 69 dollar (of ongeveer 60 euro) de Atlantische Oceaan oversteken. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar als het van luchtvaartmaatschappij Norwegian Air Shuttle afhangt wordt het wel degelijk werkelijkheid. 

De Noorse prijsvechter start in juli met trans-Atlantische vluchten vanaf Parijs, meldt de Nederlandse krant het Financieel Dagblad. En vorige maand kreeg het bedrijf – na twee jaar wachten – voorlopige toestemming van de autoriteiten in de Verenigde Staten om met een Ierse dochtermaatschappij te vliegen tussen Cork en het Amerikaanse Boston.

Daarmee opent de maatschappij de aanval op één van de lucratiefste luchtvaarroutes ter wereld. De vluchten naar Amerika zijn namelijk de enige waar nog geld aan is te verdienen. Binnen Europa zijn ‘normale’ luchtvaartmaatschappijen hun dominantie kwijtgeraakt aan budgetmaatschappijen als EasyJet en Ryanair. De Aziatische markt staat dan weer steeds meer onder druk door de moordende concurrentie met snelgroeiende maatschappijen als Emirates, Etihad Airways en Turkish Airlines.

Om de grote vraag aan te kunnen heeft Norwegian 50 nieuwe toestellen besteld bij vliegtuigbouwer Boeing.

Foto AFP / J. Nilsson