Anderlecht slaat Buffalo's uit de titelrace

Anderlecht heeft zich goed herpakt na de uitschuiver op bezoek bij Oostende. De Brusselaars hielden de punten thuis tegen AA Gent (2-0), al kwam de openingsgoal er wel na flagrant buitenspel.
Mare

Bijna een meter stond Kara Mbodj (foto rechts) achter de laatste Gentse verdediger toen hij zeven minuten voor de rust de openingsgoal voorbij Matz Sels kopte. De centrale verdediger deed de match zo kantelen in het voordeel van de thuisploeg, al had Anderlecht de bezoekende doelman daarvoor wel al een paar keer aan het werk gezet. Onder meer een knal van Steven Defour en een kopbal van Frankie Acheampong werden door Sels uit zijn doelvlak geweerd. Gent, dat met Mbark Boussoufa op de bank begon, had wel balbezit, maar doelgevaar bleef achterwege.

Gesterkt door de voorsprong liet Anderlecht de bezoekers in de tweede helft niet meer in de match komen. Zelfs toen Steven Defour geblesseerd naar de kant moest, bleef paars-wit de wet dicteren. Defours vervanger Filip Djuricic liet zich opmerken met een krulbal tegen de paal en lag in de slotminuten ook aan de basis van de bevrijdende 2-0. De Serviër zette Youri Tielemans op weg om te scoren, maar het was Acheampong die in de rebound raak trof.

Het bleef bij 2-0 en zo deelt Anderlecht een flinke tik uit aan AA Gent, dat het bijzonder moeilijk zal hebben om zijn titel nog te verlengen. Op de volgende speeldag krijgen de Buffalo's in de Ghelamco Arena het bezoek van leider Club Brugge, dat in de stand al zes punten voorsprong telt. Enkel een overwinning kan de regerende landskampioen nog enigszins in de race houden voor een tweede kampioenenviering op rij.