Partij lanceert campagne “Islamterreur: ondergaan of terugslaan”

Partij lanceert campagne "Islamterreur: ondergaan of terugslaan"

“We zullen niet langer deze islamterreur ondergaan, maar eindelijk terugslaan.” Zo sloot Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken zaterdag op een meeting voor een duizend militanten in Antwerpen af, waar hij de nieuwe campagne van de partij lanceerde. Vlaams Belang trekt daarvoor alle registers open met campagnewagens, een huis-aan-huisblad op 2,5 miljoen exemplaren, affiches en folders. “Als er zoiets bestaat als inburgering, dan moet er ook iets als uitburgering komen”, vond hij. De focus van de campagne ligt op drie thema’s: de de-islamisering van de samenleving, meer middelen voor politie en justitie, en een weerbare samenleving. Vlaams Belang wil de voedingsbodem van de islamisering droogleggen door de buitenlandse financiering van de islam een halt toe te roepen, een permanent toezicht op de moskeeën, de erkenning van de islam intrekken. Wie niet wil integreren, moet vertrekken. Daarvoor lanceerde Van Grieken de “uitburgering”: “Met veel plezier zullen we uitburgeringstrajecten uitstippelen voor zij die daarvoor in aanmerking komen.” En hij verzekerde dat er genoeg zullen zijn voor iedereen.

De aanslagen hadden volgens Vlaams Belang kunnen vermeden worden met een kordaat justitieapparaat en immigratiebeleid en met een goed uitgeruste inlichtingendienst. “Als deze regering 1 miljard kan vinden voor het opvangen van asielzoekers, dan moet ze toch ook de centen kunnen vinden om onze ordediensten en militaien hun werk te laten doen met modern materiaal”, vond hij.

Tenslotte pleit de partij voor weerbaar burgerschap, met een bindende loyauteitsverklaring voor nieuwkomers, het afnemen van de Belgische nationaliteit en uitwijzing voor veroordeelden, een centraal meldpunt voor islamextremisme, gekoppeld aan een meldingsplicht van islamradicalisering voor ambtenaren.

bron: Belga