“Nieuwe nationale betoging einde mei”

Nieuwe nationale betoging einde mei
Nieuwe nationale betoging einde mei

Einde mei organiseren de drie vakbonden een nieuwe nationale betoging tegen de werkgevers en tegen het beleid van de federale regering-Michel. Dat heeft ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw zaterdag aangekondigd op een toespraak in de Gentse Vooruit, op de vooravond van 1 mei. De Leeuw, sp.a-voorzitter John Crombez en Paul Callewaert, de algemeen secretaris van de Socialistische Mutualiteiten, schoten met scherp op de regering en op de werkgevers. “Laat de werknemers met rust. Zij zijn immers diegenen die zorgen voor jullie winst”, haalde De Leeuw uit.
Hij kondigde aan dat het gemeenschappelijk vakbondsfront overeengekomen is een nationale betoging te organiseren. Dinsdag wordt beslist wanneer precies die zal plaatsvinden, in de loop van de namiddag worden de details bekendgemaakt op een persconferentie.
In november 2014 vond een eerste nationale betoging plaats tegen het beleid van de toen pas aangetreden federale regering. Ook in oktober vorig jaar trokken het ABVV, het ACV en het ACLVB samen de straat op.

Bron: Belga