Nico Rosberg pakt pole, opnieuw technische problemen voor Hamilton

door
Belga
Leestijd 1 min.

Nico Rosberg (Mercedes) vertrekt zondag op het circuit van Sotsji vanuit poleposition in de Grote Prijs Formule 1 van Rusland, de vierde WK-manche van het seizoen. De Duitse WK-leider, die zijn 24e pole uit zijn carrière pakte, zette zaterdag de snelste chrono neer in de kwalificaties en krijgt op de eerste rij de Fin Valtteri Bottas (Williams-Mercedes) naast zich. Rij twee wordt bevolkt door de Fin Kimi Räikkönen (Ferrari) en de Braziliaan Felipe Massa (Williams). De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) was goed voor de tweede chrono in de kwalificaties maar start omwille van een bestraffing (wegens het vervangen van zijn versnellingsbak) vanop plaats zeven.

De Britse wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) kende net als voor aanvang van de GP van China technische problemen in de kwalificaties. Hij was als tweede geëindigd in het tweede kwalificatiedeel (Q2), maar startte niet meer in het derde en laatste deel (Q3) en vertrekt zondag van de tiende plek.

De GP van Rusland, de vierde van het seizoen, start zondagnamiddag. In de WK-stand heeft Rosberg na drie zeges momenteel het maximum van de punten (75). Na hem volgen Hamilton (39), Daniel Ricciardo (36), Vettel (33) en Räikkönen (28).

bron: Belga