Minstens zeven doden bij instorting gebouw in Nairobi

Minstens zeven doden bij instorting gebouw in Nairobi
Minstens zeven doden bij instorting gebouw in Nairobi

Bij de instorting van een zes verdiepingen tellend gebouw door overstromingen vrijdagavond in Nairobi, zijn voorlopig zeven doden geteld. Dat deelde de Keniaanse politie zaterdag mee. De zoektocht naar slachtoffers wordt voortgezet. Volgens de politiecommissaris van Nairobi, Japheth Koome werden 121 anderen gered en naar ziekenhuizen overgebracht. Tientallen overlevenden werden zaterdag in de loop van de nacht vanonder de brokstukken gehaald. Tien uur na de ramp kon zaterdagochtend nog een overlevende bevrijd worden.

Eerder had de woordvoerster van het Rode Kruis, Arnolda Shiundu, verklaard dat een gebouw van zes etages om 21.30 uur was ingestort in de volksbuurt Huruma in het noordoosten van de Keniaanse hoofdstad, die vrijdag werd getroffen door de hevigste neerslag sinds het begin van het regenseizoen. Daardoor ontstonden overstromingen en grondverschuivingen op tal van plaatsen in de stad. “Onze ploegen zijn ter plaatse, maar de chaos is totaal”. Volgens het Rode Kruis zijn 150 gezinnen getroffen door de instorting.

“Het gebouw heeft het begeven tijdens de zware regenval, maar we moeten ook onderzoeken of twee jaar geleden alle constructieregels zijn gevolgd”, zei de vicegouverneur van Nairobi, Jonathan Mueke. Een onderzoek werd ingeleid.

Bron: Belga