Kerncentrale van Doel zoekt honderd nieuwe werknemers

Kerncentrale van Doel zoekt honderd nieuwe werknemers

De kerncentrale van Doel heeft zaterdag een jobhappening georganiseerd want er zijn honderd openstaande vacatures die ingevuld moeten raken. Een honderdtal kandidaten had een cv opgestuurd en een zeventigtal van hen werd uitgenodigd om kennis te maken. “De kerncentrale beschikt over een heel trouw medewerkerspubliek”, zegt Els De Clercq van de kerncentrale van Doel. “Veel van hen zijn er al aan het werk sinds de bouw en de opstart van de centrale eind jaren 70, begin jaren 80. Die mensen gaan nu stilaan met pensioen en doordat Doel 1 en Doel 2 langer openblijven, zoeken we dus nieuwe medewerkers.”

Sinds 2015 werden 250 vacatures geopend, waarvan er 150 intussen werden ingevuld. De kerncentrale is nu vooral op zoek naar technische profielen als professionele Bachelors in de mechanica, elektromechanica en meet- en regeltechnieken.

Voor de jobhappening waren een honderdtal cv’s binnen gekomen, waaruit een zeventigtal kandidaten geselecteerd werd. Zij kregen zaterdag eerst een presentatie over de kerncentrale, gevolgd door getuigenissen van enkele medewerkers. Na de uitleg over de loonvoorwaarden volgde dan een speeddate tussen de kandidaten en de dienst recrutering.

“Met het overgrote deel van de kandidaten was er een match en zij kregen meteen een datum mee voor een volgend gesprek. Later volgt dan nog een grondige screening op het vlak van veiligheid”, zegt De Clercq.

bron: Belga