Jupiler Pro League – Kortrijk speelt finale Play-off II

Jupiler Pro League - Kortrijk speelt finale Play-off II

KV Kortrijk heeft zich zaterdag op de vijfde speeldag van Play-off IIA verzekerd van de groepswinst. De “Kerels” wonnen in eigen huis met 1-0 van Standard en kunnen niet meer bijgebeend worden. Waasland-Beveren pakte tegen Moeskroen-Péruwelz zijn eerste zege (1-0) in de Play-offs. KV Kortrijk scoorde na een flauwe wedstrijd pas in de slotminuut. Invaller Sidy Sarr (90.) kopte KVK met zijn eerste doelpunt van het seizoen naar de groepswinst. In de andere wedstrijd in groep A behaalde Waasland-Beveren zijn eerste overwinning in de Play-offs dankzij Siebe Schrijvers (7.), die op de Freethiel tegen Moeskroen-Péruwelz de enige treffer op zijn conto schreef.
De Kortrijkzanen voeren de stand aan met elf punten. Eerste achtervolger Standard verzamelde zeven punten en kan met nog één partij te gaan de kloof met de “Kerels” niet meer dichten. Moeskroen-Péruwelz is derde met vijf punten, Waasland-Beveren sluit met vier punten de rangen in groep A.
In de finale neemt KV Kortrijk het op tegen de winnaar van groep B. In die groep komen Charleroi, Lokeren en KV Mechelen nog in aanmerking voor poulewinst. Op donderdag 19 mei speelt KVK de heenwedstrijd van de finale op verplaatsing, het weekend daarop staat de terugwedstrijd in het Guldensporenstadion op het programma.

bron: Belga