Jupiler Pro League - Charleroi-Lokeren en KV Mechelen-STVV eindigen op gelijkspel

Charleroi heeft zaterdag op de vijfde speeldag in Play-off II Lokeren op een 2-2 gelijkspel gehouden. De Carolo's blijven aan de leiding in groep B, maar ook Lokeren en KV Mechelen zijn op één speeldag van het einde nog niet uitgeteld voor de finale van Play-Off II. De Mechelaars kwamen in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen hekkensluiter STVV. Meteen na het applaus in de vierde minuut ter ere van Gregory Mertens, die een jaar geleden overleed aan de gevolgen van een hartaanval, opende Lokeren de score. Harbaoui (6.) kon na slecht verdedigend werk van Charleroi de 0-1 simpel tegen de netten trappen. Twee minuten later verdubbelde de Tunesische spits de score. Nog voor het kwartier kreeg het publiek een derde doelpunt te zien in het Stade du Pays. Jérémy Perbet profiteerde van mistasten van Lokeren-doelman Verhulst voor de aansluitingstreffer. De thuisploeg drong aan op de gelijkmaker en trof nog twee keer het doelkader. In de blessuretijd scoorde opnieuw Perbet de verdiende 2-2, zijn 19e cometitiedoelpunt van het seizoen.

In de andere wedstrijd in groep B moest KV Mechelen achtervolgen na een knappe retro van Gerkens (35.). De Petter (68.) werkte na geharrewar in de zestien de verdiende gelijkmaker in doel. STVV mocht aanspraak maken op een penalty, KV Mechelen kende pech toen een kopbal van Veselinovic van de lijn werd gekeerd.

In de stand leidt Charleroi met 8 punten. Ook Lokeren telt 8 punten, maar heeft een minder goed doelsaldo. KV Mechelen is met 7 punten derde. Volgende week gaat KVM op bezoek bij Lokeren. STVV sluit met 3 punten de rangen en ontvangt op de slotspeeldag van POII Charleroi.