Bayern München kan titel nog niet vieren na 1-1 tegen Mönchengladbach

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bayern München is er zaterdag (nog) niet in geslaagd voor de 26e keer in de clubgeschiedenis Duits landskampioen te worden. Op de 32e speeldag in de Bundesliga bleef het thuis op 1-1 steken tegen Borussia Mönchengladbach, waardoor de vierde titel op rij nog geen feit is. Het team van Pep Guardiola heeft met nog twee speeldagen voor de boeg een voorsprong van vijf punten op Borussia Dortmund, dat Wolfsburg met 5-1 klopte. Bij de Wolven, 10e in de stand, zaten Koen Casteels en Ismail Azzaoui de hele wedstrijd op de bank.

Thomas Müller bracht Bayern al in de zesde minuut op voorsprong. In de 72e minuut zorgde André Hahn echter voor de anticlimax. Bij Mönchengladbach werd Thorgan Hazard in de 57e minuut naar de kant gehaald. De koploper hoopt nu volgende week in Ingolstadt de titel te kunnen vieren.

De Duitse Rekordmeister kan zijn seizoen nog verder opsmukken met een eindzege in de Champions League en Duitse bekerwinst. Het verloor de heenmatch van de halve finales van het kampioenenbal met 1-0 van Atlético Madrid, dinsdag staat de terugwedstrijd in de Allianz Arena op het programma. In de finale van de DFB-Pokal neemt Bayern het op zaterdag 21 mei in Berlijn op tegen Dortmund. Een treble zoals onder Jupp Heynckes in 2013 behoort dus nog steeds tot de mogelijkheden.

bron: Belga