Aanslag verijdeld in Saodie-Arabië, twee verdachten gedood

De Saoedische veiligheidstroepen hebben vrijdag een aanslag met een bomauto verijdeld. De twee verdachten werden doodgeschoten, zo deelt het ministerie van Binnenlandse Zaken mee.
“De veiligheidstroepen hebben vrijdag een terroristische daad verijdeld, doordat ze twee voertuigen in de regio van Assir (in het zuidwesten, red.) nauwlettend in de gaten hielden. In een van de voertuigen waren explosieven aanwezig”, zegt een woordvoerder van het ministerie in een verklaring.
Volgens het ministerie openden de bestuurders het vuur op de veiligheidstroepen, nadat ze in de gaten kregen dat ze gevolgd werden. Daarop werd een achtervolging ingezet, die leidde naar een verlaten gebied waar nog schoten werden afgevuurd.
De verdachten verlieten uiteindelijk hun voertuigen, waarna het voertuig met de explosieven erin ontplofte. De verdachten, die zich volgens de bron bij het ministerie weigerden over te geven, werden vervolgens gedood in een vuurgevecht.
Er werd een onderzoek gestart om de identiteit van de twee mannen te achterhalen. In het verleden heeft Islamitische Staat schietpartijen of aanslagen op de ordetroepen van Saoedi-Arabië opgeëist.

Bron: Belga