Slachtoffers en nabestaanden bezoeken vertrekhal Brussels Airport

Slachtoffers en nabestaanden bezoeken vertrekhal Brussels Airport

Op Brussels Airport mogen vandaag honderden slachtoffers en nabestaanden van de aanslagen van 22 maart de delen van de vertrekhal bezoeken die in mei weer open gaan voor het publiek. Ze krijgen daarbij psychologische bijstand van de dienst slachtofferhulp van de politie en het Rode Kruis. Iedereen die rechtstreeks bij de aanslag op de vertrekhal betrokken was, is welkom bij het bezoek. Om veiligheidsredenen moest er wel een registratieprocedure doorlopen worden. Zoveel mogelijk slachtoffers of nabestaanden werden uitgenodigd om zich te registreren. Wie betrokken was maar toch niet werd uitgenodigd, kan contact opnemen met slachtofferbejegening van de federale politie. Ook hulpverleners die in de eerste lijn bij de aanslagen betrokken waren, bezoeken de luchthaven.

“De mensen krijgen uitleg over wat er gebeurd is en op welke manier we nu verder gaan. Maar het is ook een ontmoetingsmoment waarbij de slachtoffers gedachten kunnen uitwisselen”, luidde het tijdens een persbriefing, die plaatsvond op een afstand van de luchthaven. Tijdens het bezoek van de slachtoffers was de pers niet welkom. “Er is een herdenkingsmuur waar de slachtoffers iets op zullen kunnen schrijven”, zegt Ine Van Wymersch, woordvoerster voor het federaal parket.

Wanneer de vertrekhal weer (deels) in gebruik genomen zal worden, is nog niet duidelijk. De luchthaven kondigde wel al aan dat het in mei zal gebeuren. Ondertussen pikt de luchthaven stilaan de draad weer op. Er vertrekken momenteel al 18.000 reizigers per dag, waar het er normaal 25.000 zijn.

bron: Belga