Scooore League – Limburg United klopt Antwerp Giants en nestelt zich op vierde plaats

Scooore League - Limburg United klopt Antwerp Giants en nestelt zich op vierde plaats

Limburg United heeft vrijdag op de dertigste speeldag in de Scooore League basketbal met 91-87 gewonnen van de Antwerp Giants. Dankzij de zege zijn de Limburgers zeker van de vierde plaats en het bijhorende thuisvoordeel in de play-offs. De manschappen van coach Bryan Lynch maakten het verschil in het tweede kwart. Maar liefst zes spelers lieten dubbele cijfers optekenen. De Giants hadden niet genoeg aan de 23 punten en 11 rebounds van de Amerikaan Brad Waldow om Limburg United af te houden. Antwerp, dat dit seizoen al vier keer verloor van United, zakt naar de vijfde plaats.
In groep B heeft Bergen-Henegouwen op eigen parket gewonnen van Brussels (82-72), dat de Henegouwers over zich ziet wippen naar de eerste plaats in de poule. Brussels neemt het in de huidige situatie in de kwartfinales van de play-offs op tegen Charleroi Spirou, Bergen-Henegouwen speelt tegen Okapi Aalstar.
Morgen/zaterdag staat de topper Oostende-Charleroi op het programma. Als Spirou wint op het veld van de landskampioen, is het zeker van de tweede stek. In groep B ontvangt rode lantaarn Leuven Luik. Willebroek moet naar Verviers-Pepinster.

bron: Belga