Ruim 400 jongeren wonen Climate Challenge Conference bij

Ruim 400 jongeren wonen Climate Challenge Conference bij

Meer dan 400 leerlingen van 16 tot 18 jaar hebben vrijdag in Brussel deelgenomen aan de slotconferentie van de Climate Challenge, een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WWF), in samenwerking met onder meer de VUB en de FOD Leefmilieu. Die heeft als doel om jongeren bewust te maken van de klimaatverandering. “De scholen en leerlingen zijn echt enthousiast. Dit jaar hebben een twintigtal scholen, zowel uit Vlaanderen als Wallonië, deelgenomen”, zegt Caroline Steygers van het WWF. Het is al de vierde keer dat het WWF de Climate Challenge organiseert. Dat is een soort rollenspel waarbij de leerlingen een land vertegenwoordigen in klimaatonderhandelingen en debatteren over drie resoluties. Het doel is om via die werkvorm de leerlingen een beter inzicht te geven in de klimaatproblematiek en de uitdagingen op internationaal niveau om tot een klimaatakkoord te komen.

Op de slotconferentie van vrijdag was onder andere de Belgische klimatoloog Jean-Pascal Van Ypersele uitgenodigd, de voormalige vicevoorzitter van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de VN. Hij vertelde over de gevolgen van CO2-uitstoot en het gebrek aan politieke wil om maatregelen te nemen.

De Climate Challenge Conference is gekoppeld aan de WetenschapsEXPO 2016, die dit jaar aan de dertigste editie toe is en vrijdag en zaterdag doorgaat bij Tour & Taxis in Brussel. Daarop stellen Belgische en internationale jongeren tussen de 6 en 20 jaar hun wetenschappelijke en technologische projecten tentoon.

bron: Belga