Primatologe Jane Goodall geeft op 11 mei lezing in Antwerpen

Primatologe Jane Goodall geeft op 11 mei lezing in Antwerpen

De internationaal gelauwerde primatologe Jane Goodall is volgende maand opnieuw enkele dagen in ons land. Dat heeft het Jane Goodall Institute Belgium bekendgemaakt. Op het programma staan een lezing aan de Universiteit Antwerpen, enkele workshops in het Brussels parlement en het symposium “Interdependence” in het centrum van de hoofdstad. Goodall houdt haar lezing “Talking Hope” aan de Universiteit Antwerpen op woensdag 11 mei. Ze zal het daarbij hebben over de problemen die de aarde bedreigen en haar overtuiging dat de mensheid die kan oplossen. Op 12 mei zal ze de “Roots & Shoots”-top in het Brussels parlement bijwonen. Dat is een programma bedoeld om schoolgaande jongeren samen te brengen en te laten werken rond dieren- en milieuproblematiek. Een 60-tal jongeren houdt er workshops en stelt er een reeks projecten voor.

Tot slot zal ze het internationale symposium “Interdependence” bijwonen in Brussel, dat loopt van 13 tot en met 15 mei. Tien internationale gastsprekers zullenhet er hebben over de onderlinge afhankelijkheid van mens, dier en natuur.

De Britse antropologe en biologe Jane Goodall (82) werd wereldwijd bekend door haar jarenlange studie van de chimpansee, waarmee ze in 1960 in Tanzania begon. In 1977 richtte ze het Jane Goodall Institute op, een onderzoekscentrum dat zich inzet voor de bescherming van chimpansees en hun habitat.

bron: Belga