Ook Blatter bij TAS aangekomen, “om getuige van de FIFA te zijn”

Ook Blatter bij TAS aangekomen

Voormalig FIFA-voorzitter Joseph Blatter is vrijdagvoormiddag rond 10u40 bij het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne aangekomen, waar hij zal getuigen tijdens de hoorzitting van Michel Platini. “Ik ben gevraagd om getuige van de FIFA te zijn en ik heb dat aanvaard”, stelde de Zwitser. “Ik sta ter beschikking en ben blij om getuige te mogen zijn in deze affaire die ons al een hele tijd bezighoudt”, klonk het. Michel Platini, die eerder al aankwam bij het TAS, vecht in Lausanne een schorsing van zes jaar aan. Die kreeg de drievoudige Gouden Bal voor een dubieuze betaling van 1,8 miljoen euro die hij in 2011 ontving van toenmalig FIFA-voorzitter Blatter, die eveneens geschorst werd.

Platini en Blatter kregen in eerste instantie allebei acht jaar schorsing, maar die straf werd door de FIFA in beroep met twee jaar verminderd. Begin maart kondigde Platini zijn beroep voor het TAS aan. Blatter volgde daarna zijn voorbeeld.

Het is op vraag van Platini dat Blatter zich is komen aanbieden. “Het zal deugd doen om Michel Platini terug te zien, het is al een tijdje geleden dat we mekaar nog ontmoet hebben”, stelde Blatter.

bron: Belga