Michel Platini aangekomen bij TAS en klaar voor “nieuwe wedstrijd”

Michel Platini aangekomen bij TAS en klaar voor "nieuwe wedstrijd"

UEFA-voorzitter Michel Platini is rond 7u30 aangekomen bij het Internationaal Sporttribunaal TAS in het Zwitserse Lausanne, waar later op de dag zijn hoorzitting van start gaat. De Fransman vecht er een schorsing van zes jaar aan. Die kreeg de drievoudige Gouden Bal voor een dubieuze betaling van 1,8 miljoen euro die hij in 2011 ontving van toenmalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter, die eveneens geschorst werd. “Het gaat goed met me”, klonk het bij de ex-voetballer vooraleer hij bij het TAS binnenstapte. “Vandaag beginnen we aan de wedstrijd. Een nieuwe wedstrijd, een finale, en we staan allemaal aan dezelfde kant. Ik ben optimist, we gaan winnen”, stelde Platini, die in Lausanne bijgestaan wordt door advocaten Yves Wehrli, Thibaud d’Alès en Thomas Clay. Zijn hoorzitting ging rond 8u van start en zal normaal gezien tot 17u duren.

Platini en Blatter kregen in eerste instantie allebei acht jaar schorsing, maar die straf werd door de FIFA in beroep met twee jaar verminderd. Begin maart kondigde Platini zijn beroep voor het TAS aan. Blatter volgde daarna zijn voorbeeld.

Door de schorsing kan de Franse oud-voetballer zijn mandaat als UEFA-voorzitter (voorlopig) niet uitoefenen. Hij moest ook zijn ambitie om Blatter op te volgen als FIFA-voorzitter opbergen. Gianni Infantino nam de plaats van de Zwitser in.

bron: Belga