Marc Wilmots neemt twee diepe spitsen mee naar EK

Marc Wilmots neemt twee diepe spitsen mee naar EK

Marc Wilmots heeft zijn EK-selectie al in zijn hoofd en neemt maar twee diepe spitsen mee naar Frankrijk. Dat laat de bondscoach van de Rode Duivels optekenen in interviews met de Waalse kranten. Op de bekendmaking van zijn selectie voor EURO 2016 is het nog wachten tot 12 mei, maar in het interview liet Wilmots zich al wel enkele interessante zaken ontvallen. Zo is er in zijn selectie van 23 spelers slechts plaats voor twee diepe spitsen. “Buiten acht verdedigers (en drie doelmannen nvdr), neem ik vier defensieve middenvelders, zes middenvelders die achter de spitsen kunnen spelen en twee aanvallers mee”, aldus Wilmots. Dat zou dus betekenen dat er van het kwartet Romelu Lukaku, Christian Benteke, Michy Batshuayi en Laurent Depoitre slechts twee spelers mee naar Frankrijk afreizen.

“Ik wil een evenwicht bewaren en heb de namen van mijn 23 spelers en die van mijn zes reserven in mijn hoofd. Je moet altijd rekening houden met blessures, maar voorlopig is er één vraagteken en dat is Divock Origi (die Wilmots dus niet als diepe spits beschouwt, met een enkelblessure sukkelt en normaal gezien nog een maand aan de kant staat, nvdr). Ik ga hem een kans geven om erbij te zijn, net zoals ik dat met Koen Casteels gedaan heb voor het WK in Brazilië. Ik ben hier al vier jaar. Ik heb zekerheden, spelers die al het goede bevestigd hebben wat men van hen dacht. We nemen ook spelers in vorm mee en zij die goed gewerkt hebben tijdens het seizoen.”

Wilmots had het ook over zijn contract, dat eind 2018 afloopt. “Er werd geschreven dat mijn opstapclausule plots naar één miljoen euro gezakt was, maar dat is onzin. De KBVB heeft me nooit voorgesteld om die te verlagen, dat is allemaal contractueel bepaald. Ik lig nog tot eind 2018 onder contract en zit helemaal in het project van de Rode Duivels, maar ben uiteraard wel vrij om te luisteren”, stelde de bondscoach, die meteen ook verduidelijkte dat er niet aan de spelerspremies voor het EK zal gemorreld worden.

De Rode Duivels nemen het in de groepsfase van het EK op tegen Italië, Ierland en Zweden en starten hun Europees Kampioenschap op 13 juni met een duel tegen de Squadra.

bron: Belga