Londense rechtbank beschuldigt twee mannen van financiering Mohammed Abrini

Londense rechtbank beschuldigt twee mannen van financiering Mohammed Abrini
Londense rechtbank beschuldigt twee mannen van financiering Mohammed Abrini

Een Londense rechtbank, het Westminster Magistrates Court, heeft twee mannen in beschuldiging gesteld voor het helpen financieren van Mohammed Abrini, de Belgische Marokkaan die van betrokkenheid bij de aanslagen van Parijs en Brussel wordt verdacht, zo heeft de procureur bekendgemaakt. Het gaat om de 26-jarige Brit Mohammed Ali Ahmed en de eveneens 26-jarige Belg Zakaria Boufassil, uit Birmingham. Zij worden ervan beschuldigd Abrini omgerekend 3.800 euro te hebben gegeven. Zakaria Boufassil is ervan beschuldigd op 7 juli 2015 of daarvoor tot een akkoord met Abrini te hebben gekomen, waardoor deze laatste “geld of andere goederen” heeft gekregen. Beide mannen wisten of hadden redenen te denken dat dit voor terreurdoeleinden zou dienen, aldus de politie.

De twee zijn samen met drie andere lieden op 15 april opgepakt in een “uitgebreid onderzoek van de terreurbestrijdingseenheid van de politie van de West Midlands”, zei de politie toen.

Een derde iemand, de 29-jarige Soumaya Boufasil, is door de rechtbank beschuldigd van het ronselen van geld in verband met terrorisme. Dit zou volgens het SkyNews tussen 1 januari 2015 en 8 april 2016 zijn gebeurd.

Nog volgens Sky is een vierde man, Fazal Sajjad Younis Khan (40), beschuldigd van het bezit van pepperspray.

Bron: Belga