“I book you” brengt leesplezier van kinderen onder de aandacht

I book you brengt leesplezier van kinderen onder de aandacht

Zowat 1.500 leerlingen uit het Brussels Nederlandstalig lager onderwijs hebben verzameld op het Muntplein in Brussel voor een optreden van Dimitri Leue, het slotevenement van “I book you”. Dat project van Muntpunt en de Brusselse bibliotheken wil het belang van lezen en leesplezier onder de aandacht brengen. Dimitri Leue schreef een lied voor de actie en kreeg daarbij de hulp van de leerlingen uit de Brusselse Nederlandstalige scholen. “De leerlingen stuurden hem honderden brieven, tekeningen en knutselwerkjes over lezen”, zei Eva Drees, woordvoerster van het Muntpunt. “Die dienden als inspiratie voor het leeslied.” De deelnemende leerlingen werden beloond met een optreden op het Muntplein, waar ze samen het “lied van de Boek-king” meezongen.

De actie kadert in het project “I book you” van Muntpunt en de Brusselse bibliotheken. “Het doel van deze actie is om het leesplezier van kinderen te bevorderen”, aldus Eva Drees. “Ook willen we het Brussels onderwijs op een positieve manier in de kijker zetten.”

Het was de derde editie van het project. Volgens de organisatie waren er ondanks het slechte weer evenveel leerlingen als de vorige jaren. “Het enthousiasme is nog altijd groot”, zei Eva Drees. In totaal deden dit jaar 22 Nederlandstalige Brusselse basisscholen met 77 klassen en 1.500 leerlingen en leerkrachten mee aan het project.

Alle brieven, tekeningen en knutselwerkjes die als inspiratie dienden voor het leeslied zijn verzameld in een expo. Die is nog tot 27 mei te bezoeken in Muntpunt.

bron: Belga