D’Ieteren Auto start met stapsgewijs terugroepen van auto’s met sjoemelsoftware

D'Ieteren Auto start met stapsgewijs terugroepen van auto's met sjoemelsoftware

D’Ieteren Auto, de Belgische invoerder van de Volkswagen-merken, gaat in de komende dagen starten met het stapsgewijs terugroepen van auto’s die uitgerust werden met sjoemelsoftware. Gisteren keurde de plenaire Kamer het verslag goed van de bijzondere commissie Dieselgate. Een heel aantal wagens werd ondertussen door D’Ieteren Auto reeds in orde gebracht, toen ze naar de garage moesten voor een onderhoud of andere werkzaamheden. Nu gaat D’Ieteren Auto stapsgewijs betrokken klanten per brief uitnodigen om hun auto te laten in de regel stellen. “In functie van de planning die door de Volkswagen-groep per modeltype en motorversie voor de terugroepactie wordt bepaald, zal D’Ieteren Auto zijn klanten per gepersonaliseerde brief informeren en uitnodigen om een afspraak te maken bij de officiële concessiehouder van hun keuze”, klinkt het vandaag.

De technische interventie is volledig gratis en de uitvoering ervan zal minder dan een uur tijd in beslag nemen. “Voor hun comfort zullen de klanten de software-update kunnen laten uitvoeren op hetzelfde moment als een andere geplande interventie aan hun voertuig, zoals een onderhoudsbeurt of een bandenwissel. Indien nodig zal de concessiehouder ook een mobiliteitsoplossing kunnen voorstellen”, aldus D’Ieteren Auto in een persbericht.

Na de interventie ontvangen de klanten een certificaat dat bevestigt dat de uitvoering van de corrigerende maatregelen geen enkel negatief effect heeft op het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot, de motorprestaties of het geluidsemissieniveau van hun voertuig en dat alle gegevens met betrekking tot de homologatie van het voertuig ongewijzigd blijven.

bron: Belga