Caroline Pauwels verkozen tot nieuwe rector van de Vrije Universiteit Brussel

Caroline Pauwels verkozen tot nieuwe rector van de Vrije Universiteit Brussel

Professor Caroline Pauwels is de nieuwe rector van de Vrije Universiteit Brussel. Ze volgt bij de start van het nieuwe academiejaar 2016-2017 rector Paul De Knop op, die sinds 2008 aan het hoofd van de VUB staat. In de verkiezing haalde Caroline Pauwels het van Viviane Jonckers. Ze kreeg de meeste stemmen van alle personeelsleden van de VUB. Het is de allereerste keer dat niet alleen de professoren, maar ook de personeelsleden van de universiteit en van het UZ Brussel en alle studenten met een diplomacontract mee bepalen wie rector wordt. Het mandaat van de nieuwe rector loopt tot 2020.

Caroline Pauwels is professor Communicatiewetenschappen en is al sinds 1989 verbonden aan de vakgroep Communicatiewetenschappen van de Brusselse Nederlandstalige universiteit. Sinds 2000 is Pauwels directeur van het onderzoekscentrum iMind-SMIT, een centrum dat onderzoek doet naar media en communicatie.

“Ik zie de universiteit als een collectief project in dienst van de maatschappij en vertrekkend vanuit humanistische waarden. De VUB verbindt. Onze campussen zijn slechts een startpunt, ons doel ligt er buiten. Aan de VUB is de mens de maat van alle dingen. De VUB moet een slimme en stedelijke universiteit zijn”, stelt een duidelijke Pauwels in een persbericht.

Pauwels is de elfde rector in lijn en pas de tweede vrouwelijke rector van de VUB. De eerste vrouwelijke rector aan de Brusselse onderwijsinstelling was historica Els Witte, van 1994 en 2000.

bron: Belga