Ann Wauters speelt finale play-offs met Castors Braine

Ann Wauters speelt finale play-offs met Castors Braine

Ann Wauters zal met titelverdediger Castors Braine de finale van de play-offs in de Belgische basketbalcompetitie voor vrouwenteams betwisten. De 35-jarige center werd na het einde van de campagne in de Euroleague door Braine uitgeleend aan de Turkse topper Galatasaray, maar trainde vrijdag mee met de Belgische kampioen. Volgens Castors Braine wacht Wauters nog op bijkomende documenten van de WNBA en de Los Angeles Sparks, de club waarbij ze een contract tekende voor het zomerseizoen. Wauters zou dus speelgerechtigd moeten geraken om Castors Braine te helpen aan zijn derde opeenvolgende landstitel. Ze mankeert een Belgische titel op haar indrukwekkende palmares.

In de finale van de play-offs (best-of-three) neemt regerend kampioen Braine het op tegen bekerwinnaar Namen. De eerste wedstrijd is voorzien op zondag 1 mei om 20u op het parket van Braine. De tweede match wordt woensdag 4 mei afgewerkt in Namen (20u45). Een eventuele belle vindt op 7 mei opnieuw plaats bij Braine (20u30).

Wauters verliet medio februari Braine voor Galatasaray, nadat de Belgische club in de groepsfase van de Euroleague uitgeschakeld was. De club uit Istanboel werd zelf in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere laureaat Ekaterinburg, de Russische club van Emma Meesseman. Ook in de eigen competitie strandde Galatasaray in de kwartfinales van de play-offs, waardoor Wauters zich kon ontdoen van haar overeenkomst met de Turken.

bron: Belga