Aanslagen Parijs – Jawad Bendaoud zegt onschuldig te zijn en wil einde van eenzame opsluiting

Aanslagen Parijs - Jawad Bendaoud zegt onschuldig te zijn en wil einde van eenzame opsluiting

Jawad Bendaoud, wiens appartement in een buitenwijk van Parijs diende als schuilplaats voor de terroristen van de aanslagen in Parijs, zegt in een nieuwe brief onschuldig te zijn, zo melden verschillende Franse media vrijdagavond. Ook vraagt hij dat er einde komt aan zijn eenzame opsluiting in de gevangenis van Villepinte. In een brief van 25 maart richt Jawad Bendaoud zich tot de onderzoeksrechter om opnieuw zijn onschuld te verkondigen. “Sinds mijn vrijlating uit de gevangenis (in september 2015, red.) heb ik niet eens een maaltijd bereid, en u beschuldigt me van het plannen van aanslagen. Ik heb niets te maken met dit alles.”
Bendaoud beweert Abdelhamid Abaaoud, het vermoedelijke brein achter de aanslagen van Parijs, amper tien minuten gezien te hebben in het appartement in Saint-Denis. In de brief zegt hij op dat moment onder invloed te zijn geweest van drugs, en de explosieven nooit te hebben gezien. Ook over het verleden van Abaaoud was hij naar eigen zeggen niet op de hoogte.
Jawad Bendaoud werd op 18 november opgepakt op straat, in de buurt van het appartement in Saint-Denis waar die dag een raid plaatsvond. Hij wordt vervolgd voor aan terrorisme gerelateerde feiten.
In december schreef Jawad Bendaoud al eens een brief waarin hij zei “niets te maken te hebben met Daesh”.

bron: Belga