Daarom moet je nooit de tweede goedkoopste wijn op de kaart kiezen

Op restaurant smaakt er niets zo lekker als een flesje wijn bij het eten. Maar de meeste mensen willen geen fortuin uitgeven, noch willen ze gierig overkomen door de goedkoopste fles te kiezen. Daarom bestellen ze vaak de wijn die net een paar euro duurder is. Het lijkt een doordachte, logische keuze, maar toch raden experts ze af. 

Deze denkwijze is restauranteigenaars namelijk niet vreemd. Ze kennen de psychologische zwaktes van hun klanten maar al te goed en willen daar ook van profiteren. Zo is de kans groot dat er op de tweede goedkopste wijn de hoogste winstmarge staat. Het is zelfs waarschijnlijk dat de inkoopprijs ervan lager ligt dan die van de goedkoopste fles.

Daarnaast vermijd je ook best de bekende wijnsoorten. Die worden vaker herkend en daarom meer besteld. Welk drankje je dan wel moet nemen? Je kan altijd de huiswijn uitproberen. Dat is het visitekaartje en moet dus kwalitatief in orde zijn. Ook wijn uit regio’s die minder populair zijn, zoals Portugal en Chili, zijn een goede keuze.

Foto Pexels