Stadsbestuur zoekt tijdelijk onderkomen carnavalisten

Stadsbestuur zoekt tijdelijk onderkomen carnavalisten

Het stadsbestuur van Aalst zoekt na de brand in de carnavalswerkhallen een tijdelijk onderkomen voor de carnavalisten en heeft al een verzekeringsdossier opgestart om de carnavalisten zo snel mogelijk te vergoeden. Dat zegt burgemeester Christoph D’Haese. “Carnaval Aalst is onverwoestbaar. We zullen alles in het werk stellen om de belangen van de carnavalisten te verdedigen.” Een ruimte van naar schatting 800 vierkante meter ging verloren in de hallen aan de Hoge Vesten in Aalst. Loodsen 1 en 10 zijn verwoest en er is grote schade aan loodsen 2 en 9. De stad Aalst is eigendom van het gebouw, dat voor 2,5 miljoen verzekerd is. Ook de inboedel is verzekerd. Een groot deel van het materiaal van de carnavalisten ging in de vlammen op.

“De schade is zeer aanzienlijk als we het bij daglicht aanschouwen”, zegt burgemeester Christoph D’Haese. “We zijn eigenaar van het gebouw en we hebben al een verzekeringsdossier opgestart. We zijn momenteel een tijdelijk onderkomen aan het zoeken voor de carnavalisten. Het gebouw zelf zal gesloopt en heropgebouwd moeten worden.”

Ongeveer 600 vierkante meter van de hallen is afgebrand en een ander deel heeft ook waterschade opgelopen, zegt de burgemeester. “Het is een heel zware slag maar wij zullen aan één zeel trekken. Carnaval Aalst is onverwoestbaar. We zullen alles in het werk stellen om de belangen van de carnavalisten te verdedigen en hun materiaal zal ook vergoed worden. Het carnaval van volgend jaar komt niet in gevaar.”

De exacte oorzaak van de brand in de carnavalswerkhallen in Aalst wordt nog onderzocht. De branddeskundige zal na het nablussen zijn vaststellingen afronden, zo werd vernomen bij de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Er zijn geen aanwijzingen van kwaad opzet.

bron: Belga