Jasper Stuyven verlengt contract bij Trek-Segafredo

Jasper Stuyven verlengt contract bij Trek-Segafredo

Jasper Stuyven zal ook de volgende twee seizoenen voor Trek-Segafredo fietsen. De Amerikaanse WorldTour-ploeg kondigde gisteren de contractverlenging tot 2018 aan. Stuyven is bezig aan zijn derde seizoen in dienst van het team, dat ook onder meer Fabian Cancellara, Stijn Devolder en Edward Theuns in de rangen telt. De 24-jarige Leuvenaar won dit voorjaar na een knappe solo Kuurne-Brussel-Kuurne. Het is, samen met ritwinst in de Vuelta 2015, zijn belangrijkste succes tot dusver. Als junior werd hij in 2009 wereldkampioen op de weg.

“Jasper laten bijtekenen was voor ons een prioriteit”, legt ploegmanager Luca Guercilena uit. “Ik ben blij dat we vlot tot een akkoord zijn gekomen. Ik ben tevreden over zijn prestaties in de klassiekers en natuurlijk over zijn indrukwekkende solo in Kuurne. Ik ben ervan overtuigd dat hij klaar is voor de volgende stap. De klassiekers liggen Jasper als gegoten, gezien zijn lichaamsbouw en zijn vermogen om een team te leiden. Daarnaast is hij ook snel aan de streep. Dat heeft hij vorig jaar in de Vuelta bewezen. Hij is op vele terreinen competitief en we zijn blij dat hij nog twee jaar bij Trek-Segafredo blijft.”

Bij Trek moet Stuyven vanaf volgend seizoen de rol van Cancellara overnemen. “Spartacus” zet eind dit jaar immers een punt achter zijn indrukwekkende carrière.

De volgende wedstrijd van Stuyven wordt de Ronde van Californië (15 tot 22 mei).

bron: Belga