Club Brugge wil revanche nemen tegen Racing Genk, Anderlecht ontvangt AA Gent

Club Brugge wil revanche nemen tegen Racing Genk

De top vier van het klassement in Play-off I van de Jupiler Pro League staat op de zesde speeldag tegenover elkaar. Club Brugge ontvangt zondag om 18u Racing Genk. De koploper tankte op de voorbije speeldag vertrouwen door Zulte Waregem met 5-0 huiswaarts te sturen en wil die lijn doortrekken tegen de Limburgers, het nummer vier. Eerder op de dag (14u30) kruisen twee andere titelpretendenten de degens, wanneer AA Gent Anderlecht bezoekt. Een week geleden klopte Racing Genk Club Brugge nog met 4-2, een stevige tik die blauw-zwart voor het eigen fanatieke publiek wil beantwoorden. Thomas Buffel en co. leden op de vorige speeldag (1-2 tegen AA Gent) hun eerste thuisnederlaag sinds 28 november 2015 en lijken zich niet meer te zullen mengen in de titeldebatten, maar Racing Genk wil in het Jan Breydelstadion tonen dat de goede vorm niet verdwenen is.

AA Gent of Anderlecht kan zondagnamiddag minstens even op gelijke hoogte komen van leider Club Brugge (41 punten). Gent-coach Hein Vanhaezebrouck zal zijn troepen in het Constant Vanden Stockstadion evenwel vanuit de tribune moeten aanmoedigen, een gevolg van zijn protest op de vorige speeldag tegen Racing Genk. Na de zege – met 10 man – tegen het team van Peter Maes is het geloof bij de Buffalo’s opnieuw groot, terwijl dat van Anderlecht zondag een serieuze knauw kreeg bij KV Oostende (4-2 nederlaag).

Vrijdag om 20u30 trappen Zulte Waregem en KV Oostende de zesde speeldag in Play-off I op gang. Essevee, met 24 punten het nummer zes in de stand, hoopt aansluiting te vinden bij de Oostendenaren, vijf punten hoger geklasseerd. De ploeg van Francky Dury sprokkelde nog maar twee punten in Play-off I.

Op de vijfde speeldag in Play-off II is groep B zaterdag om 18u als eerste aan de beurt. Lokeren trekt naar Charleroi, een duel tussen de twee koplopers. KV Mechelen speelt Achter de Kazerne tegen hekkensluiter Sint-Truiden. De Mechelaars moeten na twee nederlagen tegen Charleroi opnieuw aanknopen met de zege, terwijl STVV een eerste overwinning nastreeft. Met nog twee speeldagen voor de boeg staan Charleroi en Lokeren aan de leiding met 7 punten. KV Mechelen volgt op één punt. Sint-Truiden is laatste met 2 punten.

Om 20u30 worden de duels in groep A geserveerd. In het Guldensporenstadion kijkt KV Kortrijk Standard in de ogen. De Luikenaars volgen met 7 punten op één punt van de West-Vlaamse leider. Verder gaat Moeskroen-Péruwelz (5 punten) op zoek naar een driepunter bij Waasland-Beveren (1).

bron: Belga