“Albers mag de intelligente verbreding op haar naam schrijven”

Albers mag de intelligente verbreding op haar naam schrijven

Bij Mediafin, de uitgeverij van De Tijd, wordt het nakende vertrek van Isabel Albers betreurd. “De intelligente verbreding van de krant mag zij op haar naam schrijven”, zegt de algemeen directeur Dirk Velghe vanmiddag. Vanmiddag raakte bekend dat Isabel Albers na vijf jaar hoofdredacteurschap de deur eind mei bij De Tijd achter zich dicht trekt en algemeen hoofdredacteur wordt bij Het Laatste Nieuws.

Velghe betreurt het vertrek van Albers en looft het werk dat ze sinds 2011 bij De Tijd heeft verricht. “De intelligente verbreding van de krant mag zij op haar naam schrijven”, zegt de algemeen directeur. “Ook haar relatie met de buitenwereld en met de andere media werd fel gewaardeerd.”

Onder Albers’ bewind steeg de oplage van de zakenkrant 20 kwartalen op rij, onder meer door een nieuw doelpubliek aan te boren. “Door ook in te zetten op ‘New Economy’ hebben we nieuwe, jonge lezers kunnen aantrekken”, zegt Velghe.

De zoektocht naar een opvolger zal worden opgestart, al gebeurt dat zonder druk want Mediafin “doet het uitstekend”, aldus de algemeen directeur.

In een eerste fase zal een hoofdredacteur ad interim worden aangesteld om de krant verder te leiden. De definitieve opvolging kan zowel intern als extern gekozen worden. Al geeft Velghe de voorkeur aan een interne opvolging. “Uit mijn dertigjarige ervaring bij dit bedrijf weet ik dat een goede interne oplossing veel duurzamer is.”

Dat De Persgroep als aandeelhouder Albers wegplukt bij Mediafin, zal volgens Velghe “geenszins tot een conflict leiden”.

bron: Belga