14 doden bij bombardement op Syrisch ziekenhuis door regeringstroepen

Minstens 14 burgers zijn woensdagavond omgekomen bij een luchtaanval door de Syrische regeringstroepen op een ziekenhuis en een woongebouw in Aleppo die gecontroleerd werden door de rebellen, zo heeft de civiele bescherming meegedeeld. “Minstens 14 mensen werden vannacht gedood door luchtaanvallen op het Al Quds-ziekenhuis en een nabijgelegen woning in de wijk al Sukkari, ten oosten van Aleppo”, aldus de civiele bescherming.
Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten bevestigde dat de aanvallen uitgevoerd werden door vliegtuigen van het regime in Damascus.
Onder de doden is ook de enige kinderarts van de wijken ten oosten van Aleppo, die gecontroleerd worden door de rebellen. Het grootste deel van de ziekenhuispatiënten zijn ouderen en chronisch zieken. Ook het gebouw zelf werd zwaar beschadigd.
De afgelopen dagen namen de bomaanslagen in de provincie Aleppo toe, vooral dan in de gelijknamige stad. Sinds vrijdag kwamen al meer dan honderd burgers om het leven.
Volgens hulpverleners en een Syrisch medium kwamen woensdag ook nog 16 mensen om bij bombardementen op rebellenwijken en door het regime gecontroleerde wijken.
Sinds de start van de Syrische oorlog in 2011 stierven al meer dan 270.000 mensen en werd meer dan de helft van de bevolking ontheemd.

Bron: Belga