"Prince stierf aan aids en weigerde behandeling"

Sinds de dood van Prince wordt er druk gespeculeerd naar de oorzaak van zijn overlijden. De resultaten van de autopsie van zijn lichaam zijn nog niet bekend, maar het Amerikaanse blad National Enquirer beweert op basis van ‘ingewijden' dat de zanger gestorven is aan de gevolgen van aids.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

"Hij wist al lang dat hij zou sterven omdat hij aids had. Prince was er vreselijk slecht aan toe", aldus één van hen. Als Getuige van Jehovah zou het popicoon ook een behandeling geweigerd hebben omdat hij geloofde dat God hem zou genezen. Naar verluidt woog hij op het einde nog slechts 36 kilo.

De resultaten van de lijkschouwing worden naar verwacht volgende week vrijgegeven. Pas dan zal duidelijk zijn waaraan Prince nu precies is gestorven.

The Revolution

De voormalige bandleden van Prince hebben steun bij elkaar gezocht na de dood van hun frontman en gaan nu ook weer optreden. Dat zeggen ze in een video op Facebook.

Nadat de band in 1986 uit elkaar ging, werkte Prince nog geregeld samen gitariste Wendy Melvoin en toetseniste Lisa Coleman. "Nadat we drie dagen samen hebben doorgebracht en hebben gerouwd om het verlies van Prince, hebben we besloten dat we enkele shows gaan geven. Dit wilden we laten weten. Bedankt en tot gauw", zegt Melvoin.