Zware brand in carnavalswerkhallen in Aalst

In het Oost-Vlaamse Aalst woedt woensdagavond een zware brand in de carnavalswerkhallen. Dat melden de brandweer en het gemeentebestuur. De brand gaat gepaard met een hevige rookontwikkeling en de hulpdiensten vragen omwonenden om ramen en deuren dicht te houden. De brand brak rond 20 uur in de hallen aan de Hoge Vesten in Aalst, waar onder meer carnavalswagens zijn opgeslagen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse en de brandweer van Aalst krijgt hulp uit de omliggende zones. Eén persoon raakte lichtgewond. Het vuur is bijna onder controle maar de materiële schade is groot.
Het vuur gaat gepaard met een hevige rookontwikkeling. “Aan de bewoners van Aalst en Erembodegem in de omgeving van de carnavalswerkhallen wordt gevraagd ramen en deuren te sluiten, tot nader bericht. De blusoperatie van de brandweer verloopt vlot”, meldt het stadsbestuur. Volgens burgemeester Christoph D’Haese is er zware schade aan de carnavalshallen maar zou een deel van het gebouw gevrijwaard kunnen worden. De brand is onder controle en de brandweer start met nablussen.
Het treinverkeer ondervond even hinder door de bestrijding van de brand, maar intussen verloopt het verkeer opnieuw normaal.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

bron: Belga