Vertrekhal Brussels Airport mogelijk begin volgende week open

Vertrekhal Brussels Airport mogelijk begin volgende week open

De vertrekhal van Brussels Airport, die bij de aanslagen van 22 maart zwaar beschadigd raakte, is stilaan klaar om opnieuw passagiers te ontvangen. Volgens La Libre Belgique gaan verschillende luchtvaartmaatschappijen uit van maandag 2 mei. De luchthaven zelf blijft bij het officiële “in de loop van de maand mei”. De voorbije weken draaide de luchthaven in Zaventem op gedeeltelijke capaciteit, omdat de passagiers via een tijdelijk check-insysteem moeten passeren. In de vertrekhal wordt nu naarstig gewerkt om bovenop de tijdelijke check-in, nog eens 100 balies te kunnen openen, waardoor de capaciteit fors opgedreven kan worden.

Volgens La Libre Belgique zou die heropening voor maandag kunnen zijn. Een datum die in luchtvaartkringen “niet onrealistisch” wordt genoemd. Het officiële standpunt van Brussels Airport is “in de loop van de maand mei”, maar het is duidelijk dat het “eerder vroeger in die maand dan later” zal zijn, zo valt te horen.

Toch zijn er nog een aantal onzekerheden. Er wordt nog gewerkt in de vertrekhal, en er is nog een reeks goedkeuringen nodig (zoals brandweer, politie en Directoraat-generaal Luchtvaart). De finale “go” moet door de federale overheid worden gegeven.

bron: Belga